Recenze knih

Recenze: Výkřik do tmy

20. dubna 2014 v 21:44 | Ver.
Autor/ka: Manuela Martini
Překladatel/ka: Michaela Škultéty
Rozměry v mm: 135x203
Počet stran: 208
Provedení: brožovaná
Rok vydání: 2013
Věk: YOUNG ADULTS
Ukázka z knihy: zde (ze stránek www.fragment.cz)

Franziska se vrací na místo, kde před rokem zemřel za nevyjasněných okolností její přítel. Všichni jsou přesvědčeni, že vrahem je Franziska, která si z osudného večera vůbec nic nepamatuje. Musí si vzpomenout, odhalit, co se tehdy opravdu stalo. Proč jí v tom ale někteří brání? Při hledání pravdy se sama ocitá v nebezpečí... Co když se všechno odehrálo úplně jinak?

Recenze: Štěstí na dosah

14. října 2013 v 18:39 | Ver.
Autor/ka: Irena Petříková
Rozměry v mm: 115x183
Počet stran: 224
Provedení: brožovaná
Rok vydání: 2013
Věk: YOUNG ADULTS
Ukázka z knihy: tady

Ireně se splní přání - společně se dvěma kamarádkami odlétá na prázdniny do vysněného Londýna. Města, ve kterém září spousta hvězd nejen na nebi… Irena v něm prožije svůj sen, lásku i smutek. Podaří se jí najít svoje štěstí?

Také jste někdy snily o klukovi z plakátu? Co byste dělaly, kdyby stál najednou před vámi?

Recenze: Deník úúúplně obyčejného vlkodlaka

21. června 2013 v 17:43 | Ver.
Autor: Tim Collins
Překladatel: Zdík Doušek
Rozměry v mm: 130x197
Počet stran: 224
Provedení: brožovaná
Rok vydání: 2013
Věk: 11+
Deník jednoho (ne)uvěřitelně vtipného vlkodlaka.

Jsem Luke Thorpe a je mi patnáct. Ve škole mi jde matika, zato sport je tragédie. No co, to by se dalo přežít. Nejhorší je, že nejsem tak úplně normální... Docela nedávno jsem zjistil, že jsem vlkodlak. Znáte to, dlouhá srst, špičaté zuby a vytí na měsíc - to umí pořádně zkomplikovat život. A když se poblíž objeví úhlavní nepřítel vlkodlaků, je na problém zaděláno.

Recenze: V dobrém i ve zlém

16. května 2013 v 16:27 | Ver.
Autoři: Elizabeth Gilbertová
Jazyk: Čeština
Rok vydání: 2011
Vazba: Pevná s přebalem lesklá
Počet stran: 336

Anotace:
V dobrém i ve zlém je pokračování knihy Jíst, meditovat, milovat. Elizabeth Gilbertová tentokrát nehledá boha, ale pátrá po podstatě manželství.
Na konci bestselleru Jíst, meditovat, milovat se Elizabeth seznámí s Felipem. Felipe je rozený Brazilec, má australské občanství a žije v Indonésii. Oba jsou si jistí, že je to láska na celý život, ale slíbí si navzájem, že se nikdy, nikdy, ale opravdu nikdy nevezmou. Rozvodů mají oba dost. Prozřetelnost však zasáhne v podobě vlády Spojených států. Aby mohl Felipe zůstat v zemi, potřebuje získat takzvanou Zelenou kartu. Dostane na výběr ze dvou možností, buďto se ožení nebo musí odjet a už se nebude moci vrátit zpět. Bez odvolání jsou Elizabeth a Felipe odsouzeni k sňatku.
Elizabeth propadne panice, ale pokouší se problém se svatbou řešit po svém. S obrovským nasazením a energií se vrhne do shromažďování faktů o manželství. Provádí historický výzkum, vede rozhovory a vyzvídá na lidech co nejvíce osobních zkušeností s touto tvrdošíjně přetrvávající institucí. Daří se jí to s vtipem, inteligencí a pochopením, jak je u Elizabeth Gilbertové zvykem. Pokouší se osvětlit co je podstatou manželství, jak se na malé ploše a prostoru mohou slučovat porozumění, poblouznění, věrnost, rodinné tradice, očekávání, sociální jistoty, rizika rozvodu, odpovědnost a pokora.
Kniha Elizabeth Gilbertové V dobrém i ve zlém je čistý a reálný pohled na lásku, jaké jen ve skutečném světě manželství může být.

Recenze: Casper, kocour cestující autobusem

5. května 2013 v 22:02 | Ver.
Autoři: Susan Findenová
Jazyk: Čeština
Rok vydání: 2012
Vazba: Pevná s přebalem matná
Počet stran: 240

Anotace:
Susan Findenová si jednoho dne v roce 2005 přinesla domů z útulku černo-bílého kocourka. Pro jeho schopnost mizet jako duch ho pojmenovala Casper a v té době ještě netušila, jak zásadním způsobem změní její život i životy ostatních. Tenhle kocourek projevoval neuvěřitelnou touhu objevovat svět a rozhodně si na rozdíl od lidí nemínil dělat starosti s konvencemi. Zatímco si Sue lámala hlavu nad tím, kam Casper mizí na celé hodiny, znal ho již skoro celý Plymouth. V čekárně u lékaře, v lékárně, v nedalekých kancelářích…, byl všude a lidé se těšili z jeho přítomnosti. A co teprve, když se Susan dozvěděla, že jezdí pravidelně autobusem!

Casper nejen že jím jezdil, ale na zastávce spořádaně čekal ve frontě, ve voze měl své oblíbené sedadlo a všichni řidiči na lince číslo 3 toužili mít to privilegium ho svézt. Svým cestováním se stal natolik proslulým, že o něm záhy začaly psát noviny a reportáž o neobyčejném kocourovi se objevila ve zprávách BBC. Fotografie s Casperem v Susanině náruči zdobila jeho oblíbené autobusy, lidé si o něm vykládali a každého zajímalo, co všechno tenhle kocourek dělá.

Jeho příběh v knižní podobě se stal bestsellerem.

Recenze: Eragon

7. dubna 2013 v 16:08 | Ver.
Autor/ka: Christopher Paolini
Překladatel/ka: Olga Staníčková
Pořadí v edici: 1
Rozměry v mm: 152x228
Počet stran: 488
Provedení: vázaná
Rok vydání: 2004/2012
Číslo vydání: 1
Věk: 11+
Ukázka z knihy: tady

Jeden chlapec, jeden drak, svět dobrodružství. Fantasy bestseller Eragon z pera patnáctiletého Christophera Paoliniho, který nadchl miliony čtenářů po celém světě. Vypráví příběh chudého farmářského chlapce, který najde v Dračích horách modrý kámen, z něhož se vyklube dračí mládě - Safira. Spolu se vydají na nebezpečnou cestu královstvím ovládaným králem, jehož zlo nezná mezí. Dokáže Eragon naplnit své předurčení a převzít břímě legendárních Dračích jezdců? Osud království možná leží v jeho rukou... První díl tetralogie Odkaz Dračích jezdců.

100 her proti nudě - červená

15. března 2013 v 21:29 | Ver.
Překladatel/ka: Kateřina Čuřínová
Rozměry v mm: 140x210
Počet stran: 112
Provedení: brožovaná
Rok vydání: 2010
Věk: 7+


Zatočte s nudou! Zábavné doplňovačky, omalovánky, hry, křížovky a početní úlohy čekají na vaše malé školáky. Pomohou jim rozvíjet numerické schopnosti a verbální komunikaci. Kdo si hraje, NEZLOBÍ!

Recenze: Křížem krážem po českých a moravských horách

23. února 2013 v 19:29 | Ver.
Autor/ka: Martin Janoška, Tomáš Feřtek
Rozměry v mm: 148x210
Počet stran: 128
Provedení: brožovaná
Ukázka z knihy: tady

Objevte krásy českých a moravských hor! Nechte se inspirovat našimi tipy na výlety a vydejte se na kole nebo pěšky do nejzajímavějších oblastí rozmanitých regionů. Tipy na výlety obsahují:
- inspirativní fotografie
- charakteristiku cílových míst
- praktické informace o náročnosti terénu
- doporučené trasy
- rady a návody pro každého cyklistu a turistu

Recenze: Klíč ke štěstí

23. února 2013 v 18:08 | Ver.
Autor/ka: Irina Semina
Překladatel/ka: Pálušová Martina
Rozměry v mm: 128x196
Počet stran: 72
Provedení: vázaná
Rok vydání: 2013
Věk: Bez omezení
Ukázka z knihy: tady

Myslíte si, že cesta ke štěstí je zdlouhavá a výsledek nejistý? Přesvědčíme vás, že být šťastná je snadné! Rady, motta a citáty vám ukážou správný způsob, jak prožít dny naplno. Naučte se dívat na svět kolem sebe jinak a najděte svůj klíč ke štěstí!





Recenze: Mrazivé léto

13. února 2013 v 17:43 | Ver.
Autor/ka: Manuela Martini
Překladatel/ka: Michaela Škultéty
Rozměry v mm: 135x203
Počet stran: 176
Provedení: brožovaná
Rok vydání: 2012
Věk: 13+
Ukázka z knihy: tady

V jihošpanělském městečku Marbella si patnáctiletá Lyra připadá jako v ráji. Až do chvíle, kdy zmizí její spolužačka Pia. Lyra se rozhodne přijít tomuto záhadnému zmizení na kloub. Nedlouho poté je Pia nalezena mrtvá a z letní idylky se stává zlý sen. Lyře se zdá, že se její matka chová divně. Navíc je přesvědčená, že zahlédla svou sestru, která zahynula již před deseti lety. Co jí matka tají? Jaká děsivá tajemství měla zůstat navždy skryta?


 
 

Reklama